Изложба живопис “Мастилени петна на Веско Стайн ще бъде открита 

...
Изложба живопис “Мастилени петна на Веско Стайн ще бъде открита 
Коментари Харесай

Откриват изложбата Мастилени петна на Веско Стайн

Изложба живопис “Мастилени петна ” на Веско Стайн ще бъде открита  на 17 май, четвъртък от 18ч. в хотел-ресторант Хеброс, ул. Константин Стоилов 51А, Старият град, Пловдив. Това оповестиха уредниците на експозицията.

Веско Стайн е частично име, частично креативен псевдоним. Съвсем по станимашки с леко мигане, обилно възприятие за подигравка и самоирония, този асеновградски художник е в действителност от дълго време прочут и на пловдивската аудитория, само че за пръв път се показва с цялостна независима експозиция.

Ще го видите във всичките му превъплъщения - като занаятчия на носталгичния градски пейзаж, като самобитен наивист, хванал сочните асеновградски кокони в непредвидени пози, като актов живо писец, чиито модели са палави, само че анонимни под карнавалните си шапки. Експериментира с разнообразни живописни и графични техники. Това, което за някои фенове е непознато, са рисунките в античния източен жанр ШАН-ШУЙ - планина-вода. в тях той е сериозен, замислен и сбит. Тези пейзажни рисунки са съвсем черно-бели, монохромни, с неочаквани акценти в блестящо алено, виолетово и златно - най-царствените багри.

И тъкмо съгласно разпоредбите на шан-шуй човешко наличие няма, то е сменено от убежището на мъдреца - храмът или портата към него. Леки като мирис, изящни и поетични, те носят духа на Асеновград, българският Йерусалим, съчетал планина и вода под крилото на Бога.

Гостите на изложбата ще могат да дегустират деликатните виновност на винарска маза Свети Георги. Винарска маза Свети Георги е учредена през 1936 година от Георги Калапотлиев. Избата е възобновена през 2002 година от неговите внуци.

Произвежда лимитирани количества натурални виновност по остаряла технология от лични лозя, намиращи се в региона на с. Първенец от сортовете: Мавруд, Резекия и Хамбургски мискет. Плодовите виновност от малини и боровинки са обичани на дамите, а и от череши са с изкушаващ усет. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР